? ??????????????Astral Love? ????? ?? ???Rating: 3.5 (2 Ratings)??0 Grabs Today. 1402 Total Grabs. ??????P
review?? | ??Get the Code?? ?? ???????????????????????????Never Ending Love? ????? ?? ???Rating: 4.7 (6 Ratings)??0 Grabs Today. 3342 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

GREETING

Monday, August 10, 2009

Taman Tamadun Islam (T.T.I)




T.T.I merupakan salah satu tempat yang TERBAIK yang pernah aku lawati. Di sini, kita boleh mengenali dan menghayati sejarah peradaban Tamadun Islam dari kurun sebelum masihi dan selepas masihi.Tempat ni memang sangat menarik bagi aku sebab pemandangan landaskap dan monumennya yang begitu 'indah' dan 'klasik' serta sesuai bagi orang yang minat dengan sejarah tamadun islam 'macam aku'. Hahaha.... ( tp cuacanya Yaalllah.... panasss.... mcm dekat jee matahari tu ngan tpt nie). Apa-apa pun, korang pergi la tempat ni sebab aku nak bagi tau pun korang bukannya 'nampak' (penat aku menaip je) atau pun korang boleh layari laman web http://www.tti.com.my/map.htm. Kat sini banyak 'information' yang mungkin korang 'suka'.


Kesian pnya pasal,...... aku letak aaa.. skit 'screen shot' tempat nie. Korang saje je bagi aku rasa mcm 'bersalah'.


Masjid Kristal yg 'pertama' dan 'seumpamanya' di Malaysia









Kat sana ada semua replika masjid dr zaman sebelum masihi sehingga selepas masihi tapi bukan semua masjid kat dunia aaa.... nanti bank krap pulak kerajaan negeri terengganu tu. Huhuhu...



Nanti kalau ada masa, aku upload lagi gambar tempat ni.(ni semua Encik Affriz laaa... yang suruh. Tapi belajar punya pasal, aku wat jugak aaa... huhuhu).



Ni peta (jalan) nak pegi T.T.I. Tapi aku cadangkan, korang pegi beli peta kat pasaraya @ masuk laman web sebab aku sendiri pun tak nampak jalan kat dalam peta bawah ni. Kalau malas jugak, pegi amik kanta. Kalau malas jugak..... korang duduk umah je lah. Hehehe.



Kat sini jugak banyak kemudahan2 yang memang 'fantastik' spt Guest House(mgk ><> Warrior Park(aktiviti atas air or something like that), Tok Ku Paloh Jetty(lawatan sekeliling T.T.I) n B'beteng(mcm kefeteria jugal la). Yg lain, korang pegi masuk laman web T.T.I. Aku pun dah mcm nak balik rumah tp x dapat nak balik2 lg. Ni semua pasal Encik Hafriza


0 comments:

There was an error in this gadget